Ελισάβετ: Τώρα, ενωμένοι, προχωράμε μπροστά!

«Τώρα, προχωράμε προς τα εμπρός» ήταν η επίσημη αντίδραση της Βασίλισσας Ελισάβετ μετά την απόφαση του δημοψηφίσματος στην Σκοτία, ενώ μέσω γραπτού μηνύματός της κάλεσε το λαό του Ηνωμένου Βασιλείου να συνεχίσει την πορεία του ενωμένος.

“Γνωρίζοντας τον σκωτσέζικο λαό, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Σκωτσέζοι, όπως και οι άλλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ικανοί να εκφράζουν ισχυρές πεποιθήσεις και στη συνέχεια να συνενώνονται και πάλι, σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και υποστήριξης, να εργάζονται εποικοδομητικά για το μέλλον της Σκωτίας και όλων των περιοχών της χώρας” τονίζει η βασίλισσα, σε μία σπάνια, λόγω της περίστασης, παρέμβασή της σε πολιτικό ζήτημα.

 

“Για πολλούς στη Σκωτία και σε άλλες περιοχές, σήμερα είναι μια ημέρα έντονων συγκινήσεων και αντίθετων συναισθημάτων, μεταξύ συγγενών, φίλων και γειτόνων. Αυτή, φυσικά είναι η φύση της εύρωστης δημοκρατικής παράδοσης που απολαμβάνουμε σε αυτήν τη χώρα. Όμως δεν έχω αμφιβολία ότι αυτά τα συναισθήματα θα απαλυνθούν από την κατανόηση των συναισθημάτων των άλλων”, σημείωσε η βασίλισσα Ελισάβετ.

 

Σημειώνεται ότι οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Σκωτίας ηττήθηκαν, με ποσοστό 45% καθώς το 55% των Σκωτσέζων ψήφισε υπέρ της παραμονής της περιοχής στους κόλπους του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

“Τώρα, καθώς προχωράμε προς τα εμπρός, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι παρά τις διάφορες απόψεις που εκφράστηκαν το κοινό μας στοιχείο είναι η διαρκής αγάπη μας για τη Σκωτία και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μας ενώνουν όλους”, τόνισε η Ελισάβετ.