Έμποροι και εταιρείες στολίζουν χριστουγεννιάτικα τις τρεις κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και φωτισμός των κεντρικών οδών Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που ανέλαβε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ), με τη στήριξη άλλων φορέων και εταιρειών. 

Με σύνθημα: «Δεν αξίζει στη Θεσσαλονίκη να είναι μια πόλη σκοτεινή», ο ΕΣΘ, μαζί με τη ΔΕΘ-Helexpo AE, τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ), την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ και τις εταιρείες Public Consulting & Development AE και INTERTECH AE, ανέλαβε -μέσω χορηγιών- τον στολισμό των τριών οδών. 

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης, επισήμανε ότι η έναρξη της διαδικασίας του στολισμού, που θα ολοκληρωθεί στον χρόνο-ρεκόρ των επτά ημερών, συνάντησε πολλές δυσκολίες. 

«Αν το ξέραμε από τον Σεπτέμβριο ότι θα χρειαστεί να συνεισφέρουμε στον στολισμό, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Τώρα, μέχρι τελευταία στιγμή, δεν ξέραμε τι θα γίνει και χρειάστηκε να κινητοποιηθούμε επειγόντως για να βρούμε τις χορηγίες. Ακόμη και το να βρεθούν τα υλικά για τον στολισμό ήταν πολύ δύσκολο γιατί λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα πολλές εταιρείες τα είχαν πια πουλήσει», επισήμανε.

Ήδη ολοκληρώθηκε ο εορταστικός στολισμός της οδού Τσιμισκή (χορηγία ΔΕΘ-Helexpo) και μέρους του αντίστοιχου στις οδούς Μητροπόλεως (χορηγία των Public Consulting & Development AE και INTERTECH AE) και Εγνατίας (ΟΑΣΘ και ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ). 

Ο στολισμός της οδού Μητροπόλεως εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σήμερα και εκείνος της Εγνατίας μέχρι αύριο το βράδυ. Η διοίκηση του ΕΣΘ ευχαριστεί ακόμη τον δήμο για την υποστήριξή του στην τεχνική εγκατάσταση της εορταστικός διακόσμησης, τον χορηγό επικοινωνίας Butterfly και την εταιρεία Φωτοροή για την άψογη συνεργασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο μη στολισμός της πόλης έχει επανειλημμένα βρεθεί στο επίκεντρο της τοπικής επικαιρότητας. Ο μεν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε πρόσφατα ότι «δεν επιθυμεί η πόλη να μοιάζει με λούνα πάρκ» κι ότι ήταν «υπερβολικό να στολίζεται η Θεσσαλονίκη από τα μέσα Νοεμβρίου», ενώ προέτρεψε τους δημότες να στολίσουν οι ίδιοι τα σπίτια και τα καταστήματά τους. Ο δε αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου, Σπύρος Πέγκας, είχε επισημάνει ότι η πολιτική του δήμου για τον στολισμό, είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών και της οικονομικής κρίσης, συμπληρώνοντας ότι ενόψει των εορτών επιλέχθηκε να δοθεί έμφαση σε πράξεις αλληλεγγύης, φιλανθρωπικές δράσεις και ενέργειες για τη στήριξη των άστεγων της Θεσσαλονίκης.