Έμπρακτη στήριξη της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την βέλτιστη αξιοποίηση Κοινοτικών Κονδυλίων στη νέα προγραμματική περίοδο

Περισσότεροι από 100 αιρετοί εκπρόσωποι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού που ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες από ολόκληρη την Ελλάδα συμμετείχαν εχθές το απόγευμα (08/10/19), σε συνάντηση γνωριμίας και εργασίας που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο περιθώριο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων 2019, που ολοκληρώνεται στις 10 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, της Υπηρεσίας Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από εξειδικευμένους φορείς ενημέρωσης και διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων για τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων στην νέα προγραμματική περίοδο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, κ.κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η κ. Ασημακοπούλου επισήμανε την επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης των διαθέσιμων Κοινοτικών κονδυλίων, όχι μόνο για έργα υποδομής αλλά και σε ότι αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την κυκλική οικονομία.

 «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει η «αιχμή του δόρατος» της ανάκαμψης της Πατρίδας μας. Ως ευρωβουλευτής θα είμαι αρωγός στην ενημέρωση, στο σχεδιασμό και στη δικτύωση των Περιφερειών και των Δήμων όλης της χώρας για να μη χαθούν ευκαιρίες, χρόνος και χρήματα» τόνισε η κ. Ασημακοπούλου.