Ένα Ελληνόπουλο από τις ΗΠΑ συγκεντρώνει λεφτά για τους Ρομά του Δενδροποτάμου

Ένα μεγάλο μπράβο για το «παράθυρο στον κόσμο» που προσπαθεί να ανοίξει ένα Ελληνόπουλο που ζει την Αμερική και δείχνει πόσο αγαπά την πατρίδα του.

 

Ο λόγος για τον Αριστοτέλη Ασλίδη, που ζει μόνιμα στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ και ξεκίνησε μια πρωτοβουλία εξαιρετικής ευαισθησίας : Να συγκεντρώσει λεφτά με σκοπό την αγορά υπολογιστών για τα παιδιά τού Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων Ρομά της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου «Φάρος του Κόσμου», που βρίσκεται στο Δενδροπόταμο.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αριστοτέλης έφτασε στις 5 Μαρτίου του 2012 στον Δενδροπόταμο και στον «Φάρο του Κόσμου» για να προσφέρει εθελοντική εργασία. Ήταν τότε 16 χρονών. Καθάρισε, μαγείρεψε μαζί με άλλους εθελοντές, σέρβιρε φαγητό και έπαιξε μαζί με τα παιδιά. Από εκείνη τη στιγμή ο «Φάρος του Κόσμου» και τα παιδιά του, απέκτησαν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του και τους επισκέπτεται συχνά. Όπως σημειώνει τα παιδιά του «Φάρου» τον κάνουν να νιώθει σαν μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας, ενώ μιλά με τα καλύτερα λόγια και για τον πατέρα Αθηναγόρα, που είναι η «ψυχή» κυριολεκτικά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων.

 

Όπως σημειώνει ο Αριστοτέλης Ασλίδης στόχος της πρωτοβουλίας είναι «να δώσουμε πρόσβαση στους υπολογιστές σε παιδιά που δεν έχουν προνόμια, παιδιά τα οποία εξαιτίας διαφόρων κοινωνικών και οικονομικών λόγων είναι απομονωμένα από τα υπόλοιπα της αστικής περιοχής και ζουν σε εξαιρετικά υποβαθμισμένες συνθήκες».

 

Γι’ αυτό το λόγο και με τη βοήθεια της κοινότητας Indie έχει βάλει στόχο να  συγκεντρωθούν 5.000 δολάρια και να αγοραστούν τέσσερις με έξι υπολογιστές για τα 150 παιδιά, που καθημερινά επισκέπτονται τον «Φάρο του Κόσμου». Έτσι ώστε όπως επισημαίνει «τα παιδιά του Δενδροποτάμου να αποκτήσουν τεχνολογικά εργαλεία και να ξεφύγουν από τις “παγίδες” απομόνωσης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν και σε παραβατικές συμπεριφορές».

 

Μια πανέμορφη ιστορία ευαισθησίας από ένα ευαίσθητο Ελληνόπουλου που αγαπά την Ελλάδα. Και μια πρωτοβουλία που έχει ήδη αποτελέσματα, καθώς από τις 29 Μαρτίου που ξεκίνησε η εκστρατεία, συγκεντρώθηκαν ήδη 870 δολάρια.

 

Αξίζει όλοι να συμμετέχουμε σε αυτόν τον σκοπό. Μοιράζοντας την αισιόδοξη αυτή είδηση σε γνωστούς και φίλους μέσα από τα μέσα δικτύωσης και το ίντερνετ. Προσφέροντας από 1 ευρώ μέχρι όσα μπορούμε. Κάνοντας το όνειρο πράξη για δεκάδες παιδιά που θα νιώσουν τη ζωή τους να αλλάζει έστω και λίγο.

Μπείτε στο  Indiegogo για να δείτε την παρουσίαση της πρωτοβουλίας που ήδη ξεκίνησε:

https://www.indiegogo.com/projects/computers-for-underprivileged-kids-in-greece/x/8283247

 

Η προθεσμία συγκέντρωσης του ποσού λήγει στις 28 Μαΐου.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr