Εναλλακτικό…ξεπούλημα

Θυμάστε ότι μεταξύ άλλων κάποτε όταν ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι και δεν θέλαμε άλλο ψέμα κάποιοι που μας πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες μας υπόσχονταν ότι δεν (μας) ξεπουλάνε; Ε, προσποιηθείτε ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ! Η κυβέρνηση «ξεπαγώνει» τις ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και των περιφερειακών αεροδρομίων, διαβάζουμε και…εξοργιζόμαστε με τους εαυτούς μας πρωτίστως για ποιο λόγο παραμένουμε σιωπηλοί και δίνουμε ακόμη πίστωση χρόνου για να συνεχίσουν να μας βασανίζουν μέχρι τελικής πτώσεώς μας όσοι μας κοροϊδεύουν.

 

Απλά θα ξεπουλάνε με ρέγουλα. Και παράλληλα σαν να μην μας έφταναν τα αμερικανά,ευρωπαία και λοιπά τοκογλυφία θα έχουμε και νέους μπελάδες με τις ανερχόμενες οικονομικές υπερδυνάμεις των BRICS -ελληνιστί τούβλα- Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Ινδία, Νότια Αφρική. 

 

Το απίστευτο είναι ότι όσα δεν μπόρεσε να κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά τα κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα υποτίθεται με πιο συμφέρουσες προϋποθέσεις για το ελληνικό Δημόσιο.

 

Στο σφυρί αεροδρόμια, λιμάνια

Ποιος είπε ότι το ΤΑΪΠΕΔ καταργήθηκε. Ζει και βασιλεύει σε βάρος μας και από την τσέπη μας. Αεροδρόμια στο σφυρί. Λιμάνια στο σφυρί. Ελληνικό και άλλα φιλέτα στο σφυρί. Κι αν πληρώσουν οι …τυχεροί γράψτε μας. Μάλλον εμείς θα πληρώσουμε για το ξεπούλημα, δηλαδή μάλλον θα το χαρίσουνε στο τέλος το χωράφι. 

Διαβάζουμε ότι μπαίνει πωλητήριο στο 51% της διαχειρίστριας εταιρείας του Πειραιά, έναντι του 67,7% που προέβλεπε η προηγούμενη προκήρυξη, με σταδιακή διάθεση του υπόλοιπου 16,7% σε βάθος πενταετίας, ενώ προς οριστικοποίηση βαίνει η συμφωνία ύψους 1,2 δισ. ευρώ με τη γερμανική Fraport για την παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας και διαχείρισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ συνεδρίασε χθες με βασικό αντικείμενο τις αλλαγές στους όρους, για να αποστείλει τα νέα τεύχη της προκήρυξης στους επενδυτές που έχουν περάσει στην επόμενη φάση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασικότερη αλλαγή αφορά στη μείωση του ποσοστού πώλησης του ΟΛΠ σε 51% έναντι 67,7% που προέβλεπε η προηγούμενη προκήρυξη, ενώ η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Επιπλέον, από τις προς παραχώρηση δραστηριότητες δεν περιελήφθη αυτή της ακτοπλοΐας.

Τις επόμενες ημέρες, το ΤΑΙΠΕΔ θα ενημερώσει για τις αλλαγές στους όρους τόσο την κινεζική Cosco και την ολλανδική APM Terminals (θυγατρική της δανέζικης Maersk) που θεωρούνται και τα φαβορί για την εξαγορά του πλειοψηφικού ποσοστού του ΟΛΠ, όσο και τους υπόλοιπους τρεις συμμετέχοντες, Ports of America, ICTS και Utilico.

Παράλληλα, χθες το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με τον διαγωνισμό για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τονίζοντας ότι ακολουθήθηκε αυστηρά η προβλεπόμενη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει σειρά ανεξάρτητων ελεγκτικών μηχανισμών σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα και αρχές διαφάνειας.

Το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό καθεστώς έντονου ανταγωνισμού, ενώ επετεύχθη ένα ιδιαίτερα υψηλό τίμημα ύψους 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό.

 

Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης;

 

Επισήμως, θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Στην ουσία η άποψη της κυβέρνησης θα μπορούσε να είναι κάπως έτσι.

Ποιος είπε ότι το ΤΑΪΠΕΔ καταργήθηκε; Οχι βρε κουτέ λαέ που απορούμε πώς παραμένεις όρθιος ή καλύτερα ζωντανός ακόμη και δεν αυτοκτόνησες για να απαλλαγούμε μια και καλή από εσένα. Τί υποσχεθήκαμε; Οτι θα αναθεωρήσουμε τα πάντα όλα. Οτι οι χρυσοί μισθοί και οι μίζες των παρασιτικών στο Δημόσιο θα σταματήσουν. Οχι βρε κουτέ λαέ, αφού υπάρχεις για να μας ταϊζεις γιατί να μη σε φάμε κι εσένα. 

 

Ολοι εμείς που χάρη στις συμμετοχές σου στις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις μας έκανες μάγκες, οι σύντροφοί σου, σε μαχαιρώνουμε πισώπλατα. Πονάς αλλά σ’ αρέσει σαδιστή ελληνικέ λαέ. Οχι, δεν είναι ξεπούλημα, χάρισμα είναι. Κι αν δεν σ’ αρέσει, ψόφα έτσι σιγά σιγά βασανιστικά τόσο πιο καλά για μας, που μάθαμε από τα γεννοφάσκια μας να σε αρμέγουμε. Εμείς, οι αγαπημένοι σου σωτήρες, προστάτες.

 

Ποιος σου είπε ότι θα τα βάλουμε με την κλεπτοκρατία, την τραπεζοκρατία, την ελίτ, όλο αυτό το παρασιτικό σύστημα που θέριεψε φονιάδες Γρηγορόπουλων και Γιακουμάκηδων. Το σύστημα είμαστε κι εμείς. Με πόλεμο ανοιχτό με τα όπλα θα χάναμε περισσότερα. Τουλάχιστον έτσι, όχι απλά σε βασανίζουμε, αλλά μας πληρώνεις και μάλιστα αδρά, ότι έχεις δίνεις, ακόμη και το ίδιο σου το σπίτι, την πατρίδα σου, για να σε βασανίζουμε. Δεν το ξέρεις;

 

Αχ λαέ πλανεμένε…είμαστε εμείς τα παιδιά σου, μαγεμένα από το χρήμα και την εξουσία, και είμαστε παντού, όπου χρειάζεσαι βοήθεια για να σε βυθίσουμε πιο βαθιά. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr