Ένας 19χρονος από τη Θεσσαλονίκη παραβίαζε λογαρισμούς και εκβίαζε ανήλικα κορίτσια

Υπόθεση παραβίασης απορρήτου μέσω του Διαδικτύου έφερε στο «φως» έρευνα του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 19χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία.

 

Προηγήθηκε καταγγελία δύο ανήλικων κοριτσιών, μίας 16χρονης και μίας 17χρονης, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστος απέκτησε κατ’ επανάληψη πρόσβαση σε προσωπικό τους λογαριασμό που διατηρούν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας προηγουμένως παραβιάσει σχετικούς κωδικούς και δικλείδες ασφαλείας.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, σε συνομιλία που είχε μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας με ένα από τα θύματα, ο 19χρονος αξίωσε εκβιαστικά χρηματικό ποσό για να σταματήσει να παραβιάζει οποιονδήποτε διαδικτυακό λογαριασμό της.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η έρευνα έδειξε ότι ο νεαρός αλλοδαπός προέβαινε στις πράξεις του χρησιμοποιώντας σύνδεση διαδικτύου γείτονά του, προκειμένου να καλύπτει τα ψηφιακά του ίχνη.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί υπολογιστές, ένας σκληρός δίσκος κι ένα μέσο αποθήκευσης (usb), ενώ, κατά την Αστυνομία, βρέθηκαν ίχνη πρόσβασης στους προσωπικούς λογαριασμούς των ανήλικων κοριτσιών.

 

Η δικογραφία απεστάλη στον εισαγγελέα, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εξέταση.