Ένας νεκρός σε επίθεση κατά στρατιωτικών στην Τυνησία

Εκλογές σήμερα στη χώρα

Ο τυνησιακός στρατός σκότωσε έναν άνδρα και συνέλαβε τρεις άλλους που επιχείρησαν να επιτεθούν σε στρατιωτικούς, οι οποίοι φρουρούσαν ένα σχολείο στην περιφέρεια της Καϊρουάν όπου ήταν αποθηκευμένο εκλογικό υλικό για τις σημερινές προεδρικές εκλογές, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, «μια ομάδα ενόπλων προσπάθησε να επιτεθεί σε μια μονάδα (…) Η επαγρύπνηση των στρατιωτών και η ταχύτητα της αντίδρασής τους έκαναν να αποτύχει αυτή η επιχείρηση και επέφεραν το θάνατο ενός άνδρα οπλισμένου με κυνηγετικό τουφέκι και τη σύλληψη τριών υπόπτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπελχάσαν Ουεσλάτι.

Ο εκπρόσωπος δεν συνδύασε πάντως την επίθεση με το τζιχαντιστικό κίνημα, οι επιθέσεις του οποίου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στις τάξεις του στρατού μετά την επανάσταση. «Γενικά οι τρομοκράτες δεν χρησιμοποιούν κυνηγετικά τουφέκια», σχολίασε.

Ένας στρατιωτικός τραυματίσθηκε ελαφρά στον ώμο και ένας από τους υπόπτους στο χέρι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η μονάδα δέχθηκε την επίθεση ενώ φρουρούσε ένα σχολείο στη Χαφούζ, κοντά στην Καϊρουάν (160 χλμ. νότια της Τύνιδας), όπου ήταν αποθηκευμένο υλικό που προοριζόταν για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.