«Ενήμερη από το 2011 η Κομισιόν για το σκάνδαλο της Volkswagen»

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Από το 2011 ήταν ενήμερη η Κομισιόν για το σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων της Volkswagen, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η γερμανική οικονομική επιθεώρηση «WirtschaftsWoche».

Η ίδια πηγή τονίζει ότι αξιωματούχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είχε ενημερώσει τον Επίτροπο Βιομηχανίας, Αντόνιο Ταγιάνι, για τις παραβιάσεις της Volkswagen στις μετρήσεις ρύπων. Αργότερα, εξαιτίας της αδράνειας της Κομισιόν αλλά και του ίδιου του Επιτρόπου, υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετέφεραν τη σχετική πληροφορία στην αμερικανική περιβαλλοντική οργάνωση ΙCCT.
Χάρη στην ICCT, μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει το σκάνδαλο φέτος το Φθινόπωρο.

«Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, αυτό σημαίνει ότι ο πρώην και η νυν Επίτροποι Βιομηχανίας, ο Αντόνιο Ταγιάνι και η Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, συγκάλυπταν τα γεγονότα και ψεύδονταν εν γνώσει τους ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, δύο Γάλλοι ευρωβουλευτές των Πρασίνων, Γιανίκ Ζαντό και Καριμά Ντελί.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters