Εννέα νεκροί ο πρώτος απολογισμός της κακοκαιρίας στις ανατολικές ΗΠΑ

ΦΩΤΟ: REUTERS/STRINGER

ΦΩΤΟ: REUTERS/STRINGER

Τουλάχιστον εννέα θάνατοι αποδίδονται στην φονική κακοκαιρία που πλήττει τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η χιονοθύελλα πλήττει και τις Πολιτείες του Μέριλαντ, της Βιρτζίνια και της Πενσιλβάνια.

Σύμφωνα με το CNN, τα αεροδρόμια στην Ουάσινγκτον καθώς και σε γειτονικές Πολιτείες, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, παραμένουν κλειστά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών. Τουλάχιστον 7.500 πτήσεις ακυρώθηκαν.

Οπως αναφέρει το BBC, από περίπου 50 εκατομμύρια πολίτες σε 13 πολιτείες έχει ζητηθεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς τα μέτωπα της κακοκαιρίας κινούνται βορειότερα.

Σύμφωνα με τους New York Times, πέντε θάνατοι εξαιτίας της κακοκαιρίας είχαν σημειωθεί έως χθες το βράδυ στη Βόρεια Καρολίνα, ένας στη Βιρτζίνια, ένας στο Κεντάκι και δύο στο Τενεσί.

Η χιονοθύελλα υποχρέωσε τους κυβερνήτες τουλάχιστον 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρζι, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι) να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.