Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

Οι επιθέσεις με μαχαίρι, αλλά και πυροβόλα όπλα, συνεχίστηκαν την Τρίτη στην Ιερουσαλήμ και στο βόρειο Ισραήλ, κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων στην ιστορική Παλαιστίνη.

Δεκαέξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι οκτώ σοβαρά, όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια επιτέθηκαν με μαχαίρι σε επιβάτες λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ.

Η αστυνομία πυροβόλησε και εξουδετέρωσε τους δράστες.

Τραυματισμοί υπήρξαν σε άλλη επίθεση στην ίδια πόλη, αλλά και σε ακόμη δύο επιθέσεις στη Ραανάνα.

Οι επιθέσεις με μαχαίρι από Παλαιστινίους κατά Ισραηλινών, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν γίνει καθημερινότητα στην περιοχή.

Πολλοί εκ των δραστών αυτών των επιθέσεων, καθώς και ακόμη 17 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στο πρόσφατο κύμα βίας.

Νεκρός στην επίθεση στο λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ είναι τουλάχιστον ένας εκ των δραστών.

Σε άλλο σημείο στην ιστορική για εβραίους, χριστιανούς και μουσουλμάνους πόλη, άνδρας οδήγησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε επάνω σε τρεις ανθρώπους σε στάση λεωφορείου και στη συνέχεια τους επιτέθηκε με μαχαίρι.

Και αυτός δέχτηκε τα πυρά των Ισραηλινών αστυνομικών.

Επίθεση με μαχαίρι κατά Ισραηλινού έλαβε χώρα και στη Ραανάνα, όπου ο τελευταίος τραυματίστηκε, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

Η περιοχή βρίσκεται βόρεια του Τελ Αβίβ.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από πλήθος ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο.

Θύμα επίθεσης με μαχαίρι στη Ραανάνα έπεσε και Ισραηλινή, με τον δράστη να διαφεύγει, αλλά να συλλαμβάνεται αργότερα από την αστυνομία.

Η «σπίθα» η οποία άναψε εκ νέου τη φωτιά στις σχέσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων είναι η διαμάχη για την πρόσβαση σε ιερό – τόσο για τους εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους – τόπο της Ιερουσαλήμ.

Πηγή: Ναυτεμπορική