Ένταση σε Ξενώνα Ανηλίκων – Σύλληψη 70χρονου που κατηγορείται για ρατσιστική επίθεση

Ένταση σημειώθηκε στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της οργάνωσης “Άρσις”, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όταν άνδρας είχε φραστικό επεισόδιο με εργαζόμενους του ξενώνα σχετικά με την απώλεια του σκύλου του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι εργαζόμενοι του Ξενώνα κατήγγειλαν ότι το άτομο είχε μαζί του όπλο, το οποίο τους επέδειξε. Ο άνδρας, που είναι 70 ετών και κατείχε το όπλο νόμιμα, εντοπίστηκε και συνελήφθη αργότερα για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς και για απειλή και εξύβριση.

Οι εργαζόμενοι του Ξενώνα, με ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο “για απρόκλητη ρατσιστική επίθεση με όπλο”, αναφέρουν ότι ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης,είχε διατελέσει Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ότι συνελήφθη έπειτα από μήνυσή τους στην Αστυνομία.

Χαρακτηρίζουν ανυπόστατη την κατηγορία, σχετικά με την κλοπή του σκύλου του, καταγγέλλουν ότι ο 70χρονος τους εξύβρισε χυδαία και μάλιστα και καταφέρθηκε και κατά των παιδιών που φιλοξενούνται στον Ξενώνα, με ρατσιστικές αναφορές για την καταγωγή τους.