Έντεκα εκτελέσεις για φόνους στην Ιορδανία

Είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται εδώ και οκτώ χρόνια

Ένδεκα άνδρες απαγχονίστηκαν για φόνους σήμερα σε φυλακή της Ιορδανίας και οι εκτελέσεις τους είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται στο βασίλειο εδώ και οκτώ χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Ένδεκα εγκληματίες καταδικασμένοι σε διαφορετικές υποθέσεις φόνων εκτελέσθηκαν τα χαράματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Petra. Οι τελευταίες εκτελέσεις είχαν γίνει στην Ιορδανία τον Ιούνιο του 2006.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι Ιορδανοί που είχαν καταδικασθεί το 2005 και το 2006 σε υποθέσεις φόνων που δεν σχετίζονται με την πολιτική ή την τρομοκρατία, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των σωφρονιστικών αρχών.

Η θανατική ποινή έχει πάψει να εφαρμόζεται από το 2006 στο βασίλειο, όμως ο υπουργός Εσωτερικών Χουσέιν Μαζάλι είχε δηλώσει πρόσφατα πως διεξάγεται στη χώρα «μια μεγάλη συζήτηση για τη θανατική ποινή». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κοινή γνώμη εκτιμά πως η αύξηση των εγκλημάτων οφείλεται στη μη εφαρμογή αυτής της ποινής».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, 122 άνθρωποι έχουν καταδικασθεί σε θάνατο στην Ιορδανία μετά το ανεπίσημο μορατόριο του 2006.