Έντι Ράμα: Δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσουμε τείχη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Αλβανία δεν θα ανοίξει τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσει τείχη, δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψή της στα Τίρανα.

«Η Αλβανία είναι μία μικρή χώρα, αλλά ποτέ δεν απέφυγε τις ευθύνες της απέναντι στους εταίρους της. Παραμένουμε πιστοί στις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης, αλλά εμείς δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα, αλλά ούτε θα χτίσουμε τείχη. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού σχεδίου», είπε ο Έντι Ράμα.

«Αυτή είναι μια ευρωπαϊκή πρόκληση, δεν είναι μια πρόκληση της Ελλάδας ή της Ιταλίας, ακόμη λιγότερο της Αλβανίας», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι μετέβη στη Ρώμη, ύστερα από πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του, για να συζητήσουν ένα κοινό σχέδιο δράσης σε περίπτωση που μεταναστευτικές ροές κατευθυνθούν από την Ελλάδα στην Αλβανία και καταλήξουν στην Ιταλία.