Εντοπίσθηκε μεγάλος αριθμός απομιμητικών προϊόντων σε Καλοχώρι και Μενεμένη

Μεγάλος αριθμός απομιμητικών προϊόντων εντοπίσθηκε σε δύο αποθήκες και σε κατάστημα στις περιοχές Καλοχωρίου, Διαβατών και Μενεμένης, αντίστοιχα, έπειτα από επισταμένες έρευνες και συνεργασία αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

 

Στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε άτομα, τέσσερα άτομα ηλικίας από 23 έως 59 ετών και ένας 37χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας κακουργηματικής μορφής, παράβασης Νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, σχετικά με τα απομιμητικά προϊόντα και παράβαση Νόμου περί Σημάτων.

Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες χθες (04-05-2015), στους προαναφερόμενους χώρους, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υ.Α.Τ., κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δύο εκ των εμπλεκομένων ατόμων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 59χρονος συλληφθείς, με τρείς ακόμη ημεδαπούς συνεργούς του, λειτουργούσαν κατάστημα εμπορίας αθλητικών ειδών στη Μενεμένη, μέσω του οποίου διακινούσαν τα προιόντα παρεμπορίου. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος αλλοδαπός συλληφθείς, ανέλαβε το ρόλο του μεταφορέα των απομιμητικών ειδών από τις αποθήκες προς το κατάστημα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους τρείς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά  2.392 απομιμητικά προιόντα εταιρειών, στην πλειοψηφία τους είδη αθλητικής ένδυσης και υπόδησης.

 

Επιπρόσθετα, σε έρευνα που ακολούθησε σε όχημα ενός εκ των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστή σφραγίδα εταιρείας εμπορίας υποδημάτων, η οποία χρησιμοποιούταν για την κατάρτιση πλαστών τιμολογίων ή δελτίων αποστολής, προκειμένου να προσδώσει νομιμοφάνεια στην αγορά των απομιμητικών προϊόντων.

 

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr