Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

eortasmos-agios-artemios

Σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10.00, γιορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου, όπου τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Παναγιωτάτου κ. κ. Άνθιμου, Μητροπολίτη της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε λιτό χαρακτήρα και διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

  • Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά
  • Ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Δημήτριου Τσακνάκη.

Την εν λόγω τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, οι Γενικοί Πρόξενοι της Ρωσίας, της Κύπρου, της Σερβίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, Επίτιμοι Πρόξενοι, οι Βουλευτές κ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κα Σύρμω Κακαλή, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού/NDC-GR Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, οι Εκπρόσωποι του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Δήμαρχοι.

Επίσης, παρέστησαν από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Βασίλειος Κιμ. Μωυσίδης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης, καθώς και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Π.Υ. Β. Ελλάδος Υποστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης.

Επίσης, παρέστησαν οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, Ανώτεροι Αξιωματικοί της Γ.Α.Δ.Θ., Αξιωματικοί Στρατού, Αεροπορίας και Λιμενικού Σώματος, Επίτιμοι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Β. Ελλάδος, Απόστρατοι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Ελληνικής Αστυνομίας,  Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων Αποστράτων καθώς  και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ.