Έως τα τέλη του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση, λένε Γ. Στουρνάρας – Β. Ντομπρόβσκις

atm-trapezes-capital-controls

Την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έως το τέλος του 2015, υπογράμμισαν από κοινού, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Οι δηλώσεις των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκαν κατόπιν της συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν διαφορά ζητήματα, όπως η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, η ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες και οι προοπτικές της οικονομίας. «Είχαμε μία καλή ανταλλαγή απόψεων» σχολίασε ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν διαμήνυσε ότι η αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών «θα πρέπει να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση, ως τις 15 Νοεμβρίου, και πάντως οπωσδήποτε πριν το τέλος του έτους».

Σημειώνεται ότι τα stress tests των τραπεζών θα ανακοινωθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Σάββατο το πρωί. Τα επίμαχα αποτελέσματα θα καθορίσουν και το τελικό ύψος των κεφαλαιακών αναγκών.