Έως την Δευτέρα 1,2 δισ. ευρώ στους αγρότες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Έως την Δευτέρα θα καταβληθούν στους αγρότες ενισχύσεις που τους οφείλονται, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τις βοσκήσιμες γαίες.

Συγκεκριμένα ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη αναρτώνται τα ονόματα των δικαιούχων για τις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων και ότι «μέχρι την Δευτέρα» θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές. «Έως τις 15 Δεκεμβρίου θα δοθoύν 1,2 δισ. ευρώ στην επαρχία και θα πληρωθούν οφειλές που υπήρχαν από το 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2014», υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου εισηγούμενος το πρώτο νομοσχέδιο που αφορά την γεωργία και την κτηνοτροφία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
«Ξεκινάμε σήμερα το παράλληλο πρόγραμμά μας στον αγροτικό νόμο με το νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες», είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «εφαρμόζουμε ένα εθνικό σχέδιο για τον κλάδο της κτηνοτροφίας με ζητούμενο η κτηνοτροφία να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες, όπου υπάρχει έλλειμμα 2 δισ., και να υπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας και γεωργίας».