Επανακυκλοφορεί την Τετάρτη το Charlie Hebdo με σκίτσο του Μωάμεθ

Το επόμενο τεύχος του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, Charlie Hebdo, το οποίο προετοιμάζουν τα μέλη της συντακτικής ομάδας που γλίτωσαν από την επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας, θα ειρωνευτεί όπως το συνηθίζει πολιτικές και θρησκείες και «προφανώς» θα περιλαμβάνει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, δήλωσε ο δικηγόρος του περιοδικού.

 

Όταν ρωτήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό France Info σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ στο επόμενο φύλλο της Σαρλί Εμπντό, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, ο Ρισάρ Μαλκά απάντησε: «προφανώς. Δεν θα υποχωρήσουμε σε τίποτα, διαφορετικά όλα αυτά δεν θα είχαν νόημα».

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φύλλο που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη, έχει ονομαστεί «των επιζώντων» και θα έχει τιράζ ενός εκατομμυρίου αντιτύπων ενώ θα «μεταφραστεί σε 16 γλώσσες», διευκρίνισε ο χρονικογράφος του Charlie Hebdo, Πατρίκ Πελού.

 

Μία ημέρα μετά τη διαδήλωση στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι, οι συντάκτες του περιοδικού παραμένουν πιστοί στη γραμμή τους.

 

«Ειρωνευόμαστε τους εαυτούς μας, τις πολιτικές, τις θρησκείες», υπογράμμισε ο Μαλκά.

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «δεν έχουμε το δικαίωμα να επικρίνουμε έναν εβραίο επειδή είναι εβραίος, έναν μουσουλμάνο επειδή είναι μουσουλμάνος, έναν χριστιανό επειδή είναι χριστιανός». «Όμως μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε και τα χειρότερα, που τα λέμε, για τον χριστιανισμό, τον ιουδαϊσμό και το ισλάμ, διότι πέρα από την ενότητα των ωραίων συνθημάτων, αυτή είναι η πραγματικότητα του Charlie Hebdo».