Επανέρχεται η φοροκάρτα;

Τη χρήση της φοροκάρτας η οποία θα είναι συνδεδεμένη με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και με την οποία καταγράφονται όλα τα βασικά στοιχεία της απόδειξης και της συναλλαγής σε κάθε κατάστημ , φαίνεται ότι θα επαναφέρει η Κυβέρνηση μέχρι το καλοκαίρι.

 

Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε στις δημοσιογράφους Φένια Κλιάτση και Στελίνα Μαργαριτίδου στην Βεργίνα Τηλεόραση ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Βόρειας Ελλάδας Ιωάννης Τύρης.

 

Μιλώντας ο κ Τύρης παραδέχθηκε πως  «οι φόροι αντλούνταν από το 52% του ελληνικού λαού που αποτελεί τη λεγόμενη μεσαία τάξη» και εξήγησε «πως το νέο φορολογικό σύστημα που θα ισχύσει από το 2016 θα είναι δικαιότερο»

 

Περιουσιολόγιο και καταγραφή περιεχομένου στις θυρίδες

 

Στόχος του νέου φορολογικού συστήματος είναι οι…έχοντες και κατέχοντες ,δηλαδή όσοι έχουν έσοδα από 50.000 ευρώ και πάνω το χρόνο , οι οποίοι θα φορολογούνται με ποσοστά από 33%-50%  . Παράλληλα θα προχωρήσει η καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και αυτό περιλαμβάνει ακόμη και το περιεχόμενο των θυρίδων, τα έργα τέχνης κ.ά     

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr