Επανέρχεται η πρόταση για τη λειτουργία τραμ στη Θεσσαλονίκη

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της λειτουργίας τραμ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία “φιλοξένησε” στο παρελθόν το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς από το 1893 μέχρι το 1957.

 

Αυτή τη φορά η πρόταση προέρχεται από το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο ECOTALE και στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή μια ολοκληρωμένη πρόταση δικτύου τραμ στη Θεσσαλονίκη ως μέσου αστικής αναζωογόνησης και μείωσης του εξωτερικού κόστους των μεταφορών.

 

Ειδικότερα, η επιστημονική ομάδα του ΣΑΣΘ, που ολοκλήρωσε τη μελέτη για τη δημιουργία δικτύου τραμ στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το προτεινόμενο δίκτυο, τη χρηματοοικονομική και κοινωνικοοικονομική ανάλυση του τραμ, αλλά και μια συγκεκριμένη πρόταση πλαισίου χρηματοδότησης και υλοποίησης του νέου μέσου.

 

Παράλληλα, η ημερίδα αποτελεί επίσης μέρος της διαβούλευσης που κάνει το ΣΑΣΘ με φορείς της πόλης, καλώντας τους να αγκαλιάσουν την πρόταση και να προωθήσουν από κοινού την ολοκληρωμένη μελέτη, ώστε η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει άλλο ένα μέσο μαζικής μεταφοράς.