Επεισόδια στη πλατεία Εξαρχείων – Φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή των Εξαρχείων, από ομάδες αντιεξουσιαστών που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας την αποφυλάκιση κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας. Μερικές δεκάδες νεαροί κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ έσπασαν ένα τρόλεϊ.

 

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία των Εξαρχείων και στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, μετά το τέλος της πορείας που πραγματοποίησαν περίπου 1.000 αντιεξουσιαστές από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα. Η πορεία πέρασε από την κάτω πλευρά του Συντάγματος και στη συνέχεια διασπάστηκε σε δύο τμήματα, εκ των οποίων το ένα κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια και διαλύθηκε ενώ ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

 

Εκεί, λίγες δεκάδες νεαροί, αρκετοί από τους οποίους με καλυμένα πρόσωπα, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στην πλατεία και στους γύρω δρόμους, ενώ πυρπόλησαν και δύο ΙΧ αυτοκίνητα στη οδό Στουρνάρη και το πάρκο Ναυαρίνου.

 

Επίσης, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων σταμάτησαν ένα τρόλεϊ και αφού ανάγκασαν τους επιβάτες και τον οδηγό να αποβιβαστούν, στη συνέχεια το έσπασαν με ξύλα και πέτρες.

 

Νεαροί κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές και στην είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

 

Ομάδες νεαρών παραμένουν στην πλατεία Εξαρχείων και έχουν προχωρήσει σε «κλεφτοπόλεμο» με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν επέμβει για να τους διαλύσουν.