Επιχείρησαν να εξαπατήσουν 50χρονο για δήθεν επικείμενο κούρεμα καταθέσεων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Δύο γυναίκες συνελήφθησαν για απόπειρα τηλεφωνικής απάτης σε βάρος 50χρονου από τη Φλώρινα. Συνεργοί τους ήταν δύο έγκλειστους των φυλακών Γρεβενών.

Ειδικότερα 37χρονος, έγκλειστος των φυλακών Γρεβενών, προσποιήθηκε τον τραπεζικό υπάληλο, τηλεφώνησε σε 50χρονο στη Φλώρινα και επικαλούμενος επικείμενο κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων προσπάθησε να τον εξαπατήσει, ώστε να καταθέσει μέσω ταχυδρομικής επιταγής το ποσό των 1.600 ευρώ σε υποκατάστημα ΕΛΤΑ στη Λάρισα, για να διασφαλίσει δήθεν τις τραπεζικές του καταθέσεις.

Ο 50χρονος αντιλαμβανόμενος την απόπειρα απάτης σε βάρος του, κατέθεσε ευτελές χρηματικό ποσό αντί του συμφωνηθέντος και ταυτόχρονα ενημέρωσε την Αστυνομία.
Χθες το μεσημέρι, προσήλθαν στο προαναφερόμενο ταχυδρομικό υποκατάστημα, προκειμένου να παραλάβουν το χρηματικό ποσό, οι δύο γυναίκες 19 και 29 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθείσες θα έστελναν τα χρήματα σε έναν 30χρονο, συγκρατούμενο του 37χρονου, κρατώντας ως αμοιβή το ποσό των 100 ευρώ. Οι δύο γυναίκες είχαν στην κατοχή τους ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τα στοιχεία του παθόντα και του 30χρονου συνεργού τους, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Δικογραφία για το ίδιο αδίκημα σχηματίστηκε σε βάρος των δύο φυλακισμένων αντρών.