Επιχείρηση της αστυνομίας στο ΑΠΘ για διακίνηση ναρκωτικών

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων τσιγάρων και με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών της, πραγματοποίησε χθες (10-11-2015), συντονισμένη δράση σε υπαίθριους χώρους του ΑΠΘ και πέριξ αυτού, κατά την οποία συνελήφθησαν (15) άτομα, για διάφορα αδικήματα.

Αναλυτικότερα, στοχευμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-11-2015),  σε προαύλιο χώρο του ΑΠΘ, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών αλλοδαπών.

Πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 23, 38 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

  • (4) μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους 133,2 γραμμαρίων
  • (445) ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών
  • (3) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και τις μεταξύ τους συνεννοήσεις και
  • (1) ζυγαριά ακριβείας.

Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα, αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Επέμβασης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση σε χώρους του ΑΠΘ, κατά την οποία εντόπισαν και συνέλαβαν συνολικά εννέα (9) άτομα, έπειτα από μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών.

Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέσσερις εκ των συλληφθέντων, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας από 20 έως 60 ετών, σε προγενέστερο χρόνο, είχαν συστήσει συμμορία μαζί με συνεργό τους που αναζητείται, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χώρους του προαναφερόμενου εκπαιδευτικού ιδρύματος, από την οποία θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Υπογραμμίζεται ότι τα μέλη της συμμορίας, είχαν αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους, όπως αυτόν του διακινητή, αλλά και των “τσιλιαδόρων” που επιτηρούσαν και επόπτευαν τον χώρο κατά τη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να αποφύγουν πιθανή αστυνομική έρευνα, ενώ σε έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Σύστασης και Συμμετοχής σε Συμμορία, καθώς και για παράβαση Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και Περί Αλλοδαπών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • (3) μικροδέματα κάνναβης
  • (459) ευρώ σχετιζόμενα με διακίνηση-εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
  • (2) κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της στοχευμένης επιχειρησιακής δράσης και με γνώμονα την αντιμετώπιση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, εντόπισαν και συνέλαβαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, οι τρείς συλληφθέντες κατελήφθησαν να κατέχουν και να πουλούν σε διερχόμενους συνολικά (200) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και (21) συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν  (370) ευρώ, προερχόμενα από εμπορία λαθραίων τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έλεγχοι και οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.