Επίδομα 400 ευρώ: Μέχρι το βράδυ οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων -Οι οδηγίες του ΟΑΕΔ

Προθεσμία μέχρι το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις, έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι που δικαιούνται το επίδομα 400 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, όσοι διεκδικούν το επίδομα μπορούν να επισκεφθούν την ειδική πλατφόρμα μέχρι τις 23:59 της Τρίτης. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τον αριθμό IBAN ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι. Η διαδικασία γίνεται μέσα από το  gov.gr και η είσοδος στην εφαρμογή για το επίδομα πραγματοποιείται με τους κωδικούς TAXISnet ή του ΟΑΕΔ.

Η πλατφόρμα για το επίδομα των 400 ευρώ βρίσκεται σε αυτή τη διεύθυνση. Συγκεκριμένα η διαδρομή που πρέπει να ακολουθοήσουν οι δικαιούχοι είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν πρόσβαση μόνο οι δικαιούχοι. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.


Πηγή: iefimerida.gr