Επιμένουμε να είμαστε ευτυχισμένοι παρά τα οικονομικά προβλήματα

Ένας στους δύο Ελληνες δήλωσε δυστυχής ως προς τα οικονομικά του πέρυσι, αλλά την ίδια στιγμή σχεδόν δύο στους τρεις δήλωσε ικανοποιημένος από τη ζωή του, δείχνουν τα στοιχεία από την ετήσια έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τους δείκτες ευημερίας το 2013.

 

Πλήρως ή πολύ ικανοποιημένοι από τη ζωή τους δηλώνουν πάνω από ένας στους τρεις Ελληνες τη χρονιά που πέρασε, αν και ένας στους τέσσερις δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την οικονομική του κατάσταση.

 

Ακόμη και στον τομέα της εργασίας, όπου τα πράγματα έχουν «δυσκολέψει» τα τελευταία χρόνια με την κρίση και την άνοδο της ανεργίας, σχεδόν δύο στους τρεις δηλώνουν από ικανοποιημένοι έως και απολύτως ικανοποιημένοι!

 

Την… ανθεκτική αισιοδοξία των Ελλήνων δεν συμμερίζεται μικρό μόνο ποσοστό πολιτών που δηλώνει «καθόλου ικανοποιημένο» για την οικονομική του κατάσταση (11,7%), την ζωή (3,3%) και την εργασία του (2.9%).

 

Στον αντίποδα, πλήρως ικανοποιημένοι παρά την κρίση δηλώνουν 5,1% για τη ζωή τους, 5% για τη δουλειά τους και 1,4% για τα οικονομικά τους.

 

Δείτε αναλυτικά στοιχεία για τις απόψεις των Ελλήνων στα παραπάνω αλλά και για την πολιτική, την Δικαιοσύνη, την Αστυνομία και την εγκληματικότητα.