Επίσκεψη Πελεγρίνη στα Διαπολιτισμικά Σχολεία του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

pelegrinis-paideia-soulas-kordelio-evosmos

Τα Διαπολιτισμικά Σχολεία του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου επισκέφθηκε την Τρίτη (12/1) ο Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, τον Υπουργό υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Στέργιος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ιωάννης Καμαρίνος, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Νίκος Ακριτίδης, η Σχολική Σύμβουλος της 16ης Περιφέρειας Ν. Θεσ/νίκης κ. Ζαφειρούλα Μυλωνά και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου κ. Χατζή Σταυρούλα.

Ο διευθυντής του σχολείου, καλωσόρισε τον κ. Πελεγρίνη στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο που προάγει την αίσθηση της ελευθερίας, την αυτενέργεια, την αυτοδιαχείριση, τη συμμετοχή, την καινοτομία, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ισότητα, το ομαδικό πνεύμα, τη φιλία, την ευγενή άμιλλα, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη διασκέδαση.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Σούλας ενημέρωσε τον κ. Πελεγρίνη για το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης και της έλλειψης σχολικών κτιρίων, το οποίο ταλανίζει εδώ και χρόνια το δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Βόρειας Ελλάδας, το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή και τη βοήθειά του.