Επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

ΦΩΤΟ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΦΩΤΟ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όταν οι άνδρες των ΜΑΤ που περιφρουρούν το κτήριο δέχθηκαν βροχή αντικειμένων και πέτρες από Κρητικούς αγρότες.

Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, ώστε να απωθήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι αρχικά απομακρύνθηκαν λίγα μέτρα και τελικά αποχώρησαν.

Στη διάρκεια της έντασης, που ξεκίνησε όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να απωθήσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου, έγιναν και δύο προσαγωγές.

Στο υπουργείο υπάρχουν εικόνες εκτεταμένης καταστροφής, καθώς έχουν σπάσει τζάμια έως τον πρώτο όροφο. Έξω από κτήριο βρίσκονται σπασμένες ζαρντινιέριες, κολωνάκια, ξύλα κ.ά., αλλά και κάδοι απορριμμάτων στις φλόγες.

Προηγήθηκε μικρής διάρκειας ένταση στην πλατεία Καραϊσκάκη με πρωταγωνιστές και πάλι Κρητικούς αγρότες. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η αστυνομία αποφάσισε να μην επιτρέψει σε αγροτικό όχημα που μετέφερε λαχανικά να φθάσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όταν οι αγρότες πληροφορήθηκαν αυτήν την εξέλιξη αποχώρησαν από την πλατεία Βάθη και πήγαν πεζή στην πλατεία Καραϊσκάκη. Εκεί κινήθηκαν απειλητικά προς τους αστυνομικούς, τους οποίους μάλιστα «καταδίωξαν», πετώντας τους μπουκάλια και πορτοκάλια.

Τελικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξαν στον δρόμο τα προϊόντα τους.