Επιστρέφουν στη Χαλκιδική οι τουρίστες από τη δυτική Ευρώπη

Ζήτημα χρόνου και στρατηγικής είναι πλέον η επιστροφή των τουριστών από τη δυτική Ευρώπη στη Χαλκιδική, όπως επισημαίνει ο εκεί Τουριστικός Οργανισμός, επικαλούμενος τα στατιστικά στοιχεία για τις αφίξεις το 2014, ιδίως σε ό,τι αφορά τους Βρετανούς.

 

Αναλυτικότερα, η αύξηση των επισκεπτών από τη Βρετανία ξεπέρασε το 32% σε σχέση με πέρυσι, στο διάστημα Μαΐου-Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου “Μακεδονία” τής Θεσσαλονίκης.

 

“Οι 73.700 αφίξεις από τα αεροδρόμια της Αγγλίας είναι σαφώς ένα νούμερο που χρήζει αξιολόγησης. Εξίσου σημαντικές, όμως, είναι και οι τάσεις που διαμορφώθηκαν από τις ώριμες τουριστικά αγορές, όπως αυτή της Βρετανίας, οι οποίες προωθούν το μοντέλο ‘μαζικά εξατομικευμένου’ πακέτου. Ο σύγχρονος επισκέπτης δεν επηρεάζεται από brands, δεν ταξιδεύει με μεγάλα γκρουπ, δεν ενδιαφέρεται για γεωγραφικά όρια. Αντιθέτως, οργανώνει μόνος του το πρόγραμμά του και ψάχνει κάτι κατάλληλο για τον ίδιο, ανεξάρτητα από την αναγνωρισιμότητα του προορισμού ή του καταλύματος” υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού.

 

Στο σκηνικό αυτό, ο Οργανισμός ξεκίνησε ήδη από πέρυσι το πρόγραμμα προώθησής του στην αγορά της Αγγλίας, παρουσιάζοντας αφενός ένα “πακέτο” που συνδυάζει ψυχαγωγία/διακοπές, αστικό τουρισμό και πολιτισμό στο τρίπτυχο Χαλκιδική- Θεσσαλονίκη- Ημαθία και αφετέρου, αναδεικνύοντας τα καταλύματα της Χαλκιδικής όλων των κατηγοριών (από ενοικιαζόμενα διαμερίσματα μέχρι boutique hotels και resorts).

 

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Στο δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) που διοργανώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου από τον φορέα, σε συνεργασία με τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή του Δήμου Θεσσαλονίκης, κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και το τμήμα τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, συμμετείχαν 15 τουριστικοί πράκτορες και tour operators της Αγγλίας. Μαζί με τους 20, που είχαν έρθει τον Μάιο, φθάνουν τους 35.

 

Οι επαφές με τους πράκτορες θα συνεχιστούν και στην προσεχή έκθεση τουρισμού WTM, που διοργανώνεται στο Λονδίνο, όπου και θα οριστικοποιηθούν οι συνεργασίες για το 2015-2016.

 

Δείτε επίσης:

Οι Σέρβοι «ψηφίζουν» Βόρεια Ελλάδα