Επιστροφή στα σχολεία για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Αυτοψία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου σε όλα τα Λύκεια του Δήμου

Την εύρυθμη λειτουργία και τη σχολαστική εφαρμογή όλων των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου διαπίστωσε σήμερα, πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των σχολείων μετά από δύο μήνες αναστολής των μαθημάτων, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Ο κ. Μανδαλιανός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κ. Σωτήρη Νικολαΐδη επισκέφτηκε όλα τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ του δήμου, επιθεωρώντας τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν, με στόχο τη διασφάλιση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ .

Συγκεκριμένα ο κ. Μανδαλιανός επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του 1ου, 2ου, 3ου, 4ου και του Διαπολιτισμικού ΓΕΛ Ευόσμου, του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου, του 1ου και 2ου ΓΕΛ Ελευθερίου Κορδελιού και του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερίου Κορδελιού, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων αλλά και με τους μαθητές. Ενημερώθηκε για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής αλλά και των αποστάσεων μέσα στις τάξεις, την επάρκεια σε αντισηπτικά αλλά και το σχολαστικό πρωτόκολλο καθαριότητας εντός των σχολικών αιθουσών και των λοιπών χώρων των σχολικών μονάδων. 

“Με την αγαστή συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη συνδρομή των δημοτικών υπηρεσιών και των Σχολικών μας Επιτροπών, ξεκίνησε σήμερα -τηρουμένων όλων των οδηγιών και των μέτρων προστασίας- η ασφαλής επαναλειτουργία των Λυκείων για τους τελειόφοιτους μαθητές μας. Ο μηχανισμός για την ομαλή επιστροφή των μαθητών μας στα σχολεία στέφθηκε με επιτυχία. Παραμένουμε ωστόσο σε αυξημένη επαγρύπνηση και εγρήγορση, διασφαλίζοντας καθημερινά με σοβαρότητα, συνέπεια και σχολαστικότητα στο ακέραιο όλες τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Υγείας καθώς και τις οδηγίες των ειδικών για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός. 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προέβη στη  σχολαστική καθαριότητα όλων των σχολικών μονάδων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στη διανομή υγειονομικού υλικού (απολυμαντικά, σαπούνι χειρός και χλωρίνες)  προς όλα στα σχολικά συγκροτήματα και σε όλα τα λεωφορεία του Δήμου που μεταφέρουν μαθητές από και προς τα σχολεία, ενώ ενίσχυσε με επιπλέον προσωπικό την καθαριότητα και τη φύλαξη των σχολείων. Στο πλαίσιο των μέτρων υγιεινής ολοκληρώθηκε σήμερα και η διάθεση των ειδικών στολών ατομικής προστασίας για τις σχολικές καθαρίστριες.