«Επιστροφή στην κανονικότητα» για το Skype

Μετά τα προβλήματα που σημειώθηκαν τη Δευτέρα, ανακοινώθηκε ότι το τεχνικό θέμα που τα είχε προκαλέσει έχει επιλυθεί και ότι το Skype λειτουργεί κανονικά.

«Εντοπίσαμε το πρόβλημα δικτύου το οποίο εμπόδιζε τους χρήστες να κάνουν login και να χρησιμοποιήσουν το Skype. Είμαστε εν μέσω της διαδικασίας επανασύνδεσης με τους χρήστες μας, και επικεντρωνόμαστε στην πλήρη επαναφορά της υπηρεσίας. Το ζήτημα δεν επηρέασε τους χρήστες του Skype for Business» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες αναφορές περί προβλημάτων άρχισαν να εμφανίζονται το πρωί της Δευτέρας. Όπως προκύπτει, το ζήτημα φαίνεται να λύθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, το πρόβλημα είχε να κάνει με τα status settings του Skype, τα οποία δείχνουν εάν κάποιος είναι online ή όχι. Εξαιτίας του, πολλοί ήταν «κλειδωμένοι» σε κατάσταση offline, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν κλήσεις- ενώ και οι επαφές φαίνονταν offline. Επίσης, υπήρχαν σημαντικά προβλήματα στο login- ωστόσο τα γραπτά μηνύματα λειτουργούσαν κανονικά.