Επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μαύρη μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία. Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, με αποτέλεσμα από θραύσματα να τραυματιστεί ο αστυνομικός φρουρός.

Οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που απέκλεισαν την περιοχή. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος εντοπίστηκε ύποπτη μοτοσικλέτα που εικάζεται ότι χρησιμοποίησαν οι δράστες. Γερανός της ΕΛΑΣ μετέφερε τη μηχανή στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου θα εξεταστεί.

Αφού ολοκλήρωσαν τις έρευνες οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο και πλέον η κυκλοφορία στη Βασ. Σοφίας και η Ακαδημίας, που είχαν κλείσει λόγω της επίθεσης, διεξάγεται κανονικά.

Το σημείο της επίθεσης βρίσκεται απέναντι από τη Βουλή, ενώ το χτύπημα σημειώθηκε λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, στην Ελλάδα, γεγονός που εγείρει ανησυχίες.

Οι αστυνομικοί δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις κάμερες, τόσο Βουλής, όσο και πρεσβείας, που πιστεύουν ότι θα έχουν καταγράψει τη διαδρομή της μοτοσικλέτας.

Πηγή: Ναυτεμπορική