Επιχείρηση «Εκπτωτος Αγγελος»: Τρεις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία στο Ιντερνετ

Τρία άτομα συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο πανελλαδικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Fallen Angel» (Έκπτωτος Άγγελος), για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν έξι χρήστες διαδικτύου, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, σε βάρος των άλλων δύο σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, ενώ αναζητείται ένας.

 

Από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξακριβώθηκε ότι χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας 339 διαφορετικές IP διευθύνσεις, που ανήκουν σε διάφορες εταιρείες παροχής υπηρεσιών, κατείχαν αρχεία (εικόνες και βίντεο) με σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πρόσφορα για διαμοιρασμό.

 

Οι τρεις συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία, θα οδηγηθούν ενώπιων των κατά τόπους αρμοδίων εισαγγελικών Αρχών, ενώ για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους, οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.