Επιχείρηση στην Αγχίαλο – Συνελήφθησαν δύο ληστές του Διστόμου

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ πραγματοποιήθηκε στην Αγχίαλο του Βόλου για τη σύλληψη καταζητούμένων ληστών του Διστόμου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, συνελήφθησαν ο Γιώργος Πετρακάκος και ο Σπύρος Χριστοδούλου, ενώ ο Σπύρος Δραβίλας που φέρεται ότι προσπάθησε να διαφύγει, έχει πέσει νεκρός.

 

Πρόκειται για τους καταζητούμενους της ένοπλης ληστείας που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Δίστομο και φέρονται ως συνεργοί του αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ληστές συνελήφθησαν σε διόροφη μεζονέτα όπου διέμεναν στην Νέα Αγχίαλο. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο και πέρασαν χειροπέδες στον Γιώργο Πετρακάκο και τον Σπύρο Χριστοδούλου, οι οποίοι δεν προέβαλαν αντίσταση, ωστόσο ο Σπύρος Δραβίλας προσπάθησε να διαφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, ο Δραβίλας, μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, αυτοκτόνησε.

 

Η ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Δίστομο σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2014. Οι τρεις δράστες, φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ, κατά τη διαφυγή τους είχαν πάρει ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας, τον οποίο άφησαν ελεύθερο.

 

Οι δράστες άρπαξαν 300 χιλιάδες ευρώ και διέφυγαν με αυτοκίνητο Toyota Rav4, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κλαπεί τον Μάιο του 2012 και το οποίο βρέθηκε καμένο στην Παραλία Ποταμός, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα.

 

Στη συνέχεια διέφυγαν με επίσης κλεμμένο (από περιοχή της Πελοποννήσου) φουσκωτό σκάφος, με το οποίο βγήκαν στο Λουτρό Ξυλοκάστρου.

 

Kατά την παραμονή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας οι δύο ληστές είπαν στους υπαλλήλους «να μην φοβούνται» γιατί και αυτοί «πολίτες είναι» και πως θα μάθουν ποιοι είναι το βράδυ «από τα δελτία ειδήσεων».

 

Η Αντιτρομοκρατική που είχε ερευνήσει τη ληστεία είχε κρίνει ότι παρουσίαζε πολλά όμοια στοιχεία με άλλες δύο που είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν και φέρουν τη «σφραγίδα» του συλληφθέντος τρομοκράτη, Νίκου Μαζιώτη.

 

Ειδικότερα πρόκειται γι΄ αυτή στις 5 Ιουνίου στο Συκούριο, και στην οποία είχε πάρει μέρος ο Νίκος Μαζιώτης και γι΄αυτή στις Σπέτσες το 2012, στην οποία συμμετείχε και ο Γιώργος Πετρακάκος. Μετά τη ληστεία ο Μαζιώτης και ο συνεργός του είχαν διαφύγει με ταχύπλοο, το οποίο είχαν κάψει στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας. Μάλιστα και τότε είχαν κρατηθεί για λίγο όμηροι δύο υπάλληλοι του υποκαταστήματα που λήστεψαν.

 

Πηγή: Έθνος