Επτά συλλήψεις για εμπόριο λαθραίων πακέτων τσιγάρων

Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα στο κέντρο της πόλης και στην περιοχή Χαριλάου και κατασχέθηκαν πάνω από 6.000 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Οργανωμένες επιχειρήσεις στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων πραγματοποιήθηκαν χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων. Σε βάρος των επτά συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα, ενώ κατασχέθηκαν χιλιάδες πακέτα λαθραία τσιγάρα.

 

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

 

σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και της Ο.Π.Κ.Ε., μεσημβρινές ώρες της 02-03-2015 στην περιοχή του κέντρου πόλης, 38χρονη αλλοδαπή, 35χρονος ημεδαπός και 38χρονη ομογενής.  Στην κατοχή των δύο πρώτων και σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.865 λαθραία τσιγάρα και 72 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων, ενώ σε διαμέρισμα που διατηρούσε η τελευταία, ως αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.161 πακέτα αδασμολόγητα τσιγάρα.

 

από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε λαϊκή αγορά στην περιοχή Χαριλάου και στο κέντρο της πόλης,  38χρονος ομογενής και τρεις αλλοδαποί ηλικίας 39, 23 και 27 ετών, καθώς ο 38χρονος κατείχε και διέθετε προς πώληση 952 πακέτα τσιγάρα, η 39χρονη 223 πακέτα τσιγάρα και έξι συσκευασίες καπνού, ενώ ο 23χρονος με τον 27χρονο 30 πακέτα, τα οποία στο σύνολό τους, δεν έφεραν τη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Το ύψος των διαφυγόντων δασμών φόρων και τελών από τις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 16.000 ευρώ.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr