«Έρχεται» νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων χρημάτων

lefta25

Νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων χρημάτων θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκου Νικολόπουλου.

Όπως εξήγησε ο Τρ. Αλεξιάδης, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί «γιατί το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε διαδικασίες λειτουργίας περιουσιολογίου. Δίνουμε τελευταία ευκαιρία σε όσους συμπολίτες με χρήματα εντός ή εκτός και δεν δικαιολογούνται από φορολογικές δηλώσεις να δώσουμε τελευταία ευκαιρία να τα δηλώσουν».

Μάλιστα προσδιόρισε και το πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η κυβέρνηση, αν και δεν έχει πάρει τις οριστικές της αποφάσεις. «Θέλουμε οι διατάξεις να είναι ελκυστικές για να έχουν αποτέλεσμα και να δηλωθούν χρήματα, αλλά να μην είναι χαριστικές και να μην επιτρέψουν ξέπλυμα διαδικασία περαίωσης ή χαριστικών ρυθμίσεων. Ανάμεσα σε αυτά τα δυο όρια κινούμαστε», είπε και πρόσθεσε: «δεν ξέρουμε αν θα έχουν έναν συντελεστή ή θα πάνε στις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις. Αν θα έχουν κίνητρα με απαλλαγή ποινών».

Πηγή: Ναυτεμπορική