Έρευνα: «Κολλημένοι» με τη Θεσσαλονίκη!

Κολλημένοι με την πόλη τους δηλώνουν εννιά στους 10 θεσσαλονικείς, που δεν θα άλλαζαν τη ζωή τους για μια νέα στην Αθήνα, κι ας βλέπουν το έτος που μόλις ξεκίνησε μαύρο και άραχλο.

 

Άλλωστε, οκτώ στους 10 είναι από λίγο έως καθόλου ικανοποιημένοι από την οικονομική κατάστασή τους, ενώ παραμένουν απαισιόδοξοι για το μέλλον των οικονομικών τους. Έτσι, επτά στους 10 εκτιμούν ότι η κατάσταση τους είτε θα χειροτερέψει είτε, στην καλύτερη περίπτωση, θα παραμείνει η ίδια.

 

Αποκαλυπτική είναι η έρευνα που διενέργησε η εταιρεία Interview για λογαριασμό του Πολιτικού Ημερολογίου 2015, του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα, και η οποία απαντά στο ερώτημα «πόσο άλλαξε η οικονομική κρίση των τελευταίων πέντε ετών τη ζωή των θεσσαλονικέων».

Μόλις δύο στους 10 θεσσαλονικείς δηλώνουν ικανοποιημένοι από την οικονομική κατάσταση ιούς, αφού οι υπόλοιποι βρίσκονται σε… μαύρη κατάθλιψη. Ενδεικτικό είναι ότι το 2006, έτος με το οποίο συγκρίνει τα σημερινά στοιχεία η έρευνα, πέντε στους 10 δήλωναν καλά με τα οικονομικά τους.
Την ίδια ώρα μόνο το 18% εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση του θα βελτιωθεί εντός του 2015.

 

Παρά την απαισιοδοξία, έξι στους 10 θεσσαλονικείς δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη ζωή στη θεσσαλονίκη, ενώ εννέα στους 10 απαντούν ότι δεν θα άλλαζαν τη ζωή τους για μια νέα στην Αθήνα.

 

Πάντως τη χρονιά που πέρασε σχεδόν ένας στους δύο θεσσαλονικείς (45%) δήλωσε όπ δε βγήκε έξω για διασκέδαση, όταν το 2006 αυτό το ποσοστό ήταν 28%.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι διασκεδάζουν μία έως δύο φορές τον μήνα και κάθε μέρα διασκεδάζει ποσοστό μόλις 2%.

Στο ερώτημα «πώς πηγαίνετε στη δουλειά σας;» ένα 56% (!) δήλωσε ότι δεν εργάζεται, σε σχέση με το 38% του 2006. Μόλις το 11% απάντησε ότι χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του για τις μετακινήσεις του, όταν το 2006 χρησιμοποιούσε το 28%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 703 ατόμων.

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία