Έργα αποχέτευσης στο Δήμο Παύλου Μελά

pavlou-mela-dimos-erga-apoxeteusi-eyath3

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η αποπεράτωση των έργων αποχέτευσης στο Δήμο Παύλου Μελά, έπειτα από καθυστέρηση πολλών ετών. Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα υποδομών και κυρίως έργα δικτύου αποχέτευσης σε περιοχές που στερούνταν μέχρι σήμερα βασικές και στοιχειώδεις υποδομές.

pavlou-mela-dimos-erga-apoxeteusi-eyath4

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτριος Δεμουρτζίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρυθμό με τον οποίο πραγματοποιούνται τα έργα και σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σε μια εποχή που τα οικονομικά των Δήμων, αλλά και όλης της χώρας βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, αποδεικνύουμε ότι με σχεδιασμό, πρόγραμμα και θέληση μπορούμε να επεμβαίνουμε καίρια, ώστε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, να διασφαλίζουμε τη δημόσια υγεία και να βρίσκουμε τις βέλτιστες λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Τα έργα που εκτελούνται είναι απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων των περιοχών. Είναι έργα που αναβαθμίζουν πρωτίστως την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας κι έπειτα οδηγούν και στην αισθητική βελτίωση του τοπίου» ανέφερε ο κ. Δεμουρτζίδης.

pavlou-mela-dimos-erga-apoxeteusi-eyath2

Πιο συγκεκριμένα τα έργα που πραγματοποιούνται στο Δήμο Παύλου Μελά είναι τα παρακάτω:

pavlou-mela-dimos-erga-apoxeteusi-eyath1

Από τις αρχές του 2015 έχει αρχίσει η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή των Μετεώρων, στη Δημοτική Ενότητα Πολίχνης από την Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Α.Ε.

pavlou-mela-dimos-erga-apoxeteusi-eyath6

Από το καλοκαίρι εκτελείται έργο με τίτλο «Βελτίωση της λειτουργία των δικτύων και εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης ακαθάρτων» στην πολεοδομική ενότητα Π15 στα  Μετέωρα. Επίσης έργο αποχέτευσης στην πολεοδομική ενότητα Π16 της Πολίχνης, περιοχή επέκτασης σχεδίου που δεν έχει δομηθεί ακόμη και είναι πρωτόγνωρο για τα συνήθη ελληνικά δεδομένα πρώτα να κατασκευάζονται οι υποδομές (διανοίξεις οδών, κρασπεδώσεις, ύδρευση, αποχέτευση) και στη συνέχεια να αναγείρονται οικοδομές. Και αυτά εκτελούνται από την Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Α.Ε.

pavlou-mela-dimos-erga-apoxeteusi-eyath5

Τέλος, στην περιοχή της Εφεδρούπολης στην Ευκαρπία, έργο με τίτλο «Αποχέτευση ακαθάρτων περιοχής Εφεδρούπολης δήμου Παύλου Μελά» από την ΕΥΑΘ παγίων με προϋπολογισμό 1.045.000€.