Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Επταπυργίου σήμερα και αύριο

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη συνέχιση του έργου αναβάθμισης του κεντρικού άξονα της Επταπυργίου, με έργα οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού και ανακατασκευής των πεζοδρομίων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3 εκατ. ευρώ, προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την τοποθέτηση νέων λαμπτήρων led, θα ακολουθήσουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, εργασίες τοποθέτησης αντιολισθητικού τάπητα υψηλών προδιαγραφών στη διασταύρωση Κόκκορα (μεταξύ των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Επταπυργίου) στην είσοδο της Επταπυργίου, αυτής της οδού που έχει υπερτοπικό χαρακτήρα και συνδέει όχι μόνο το δήμο Νεάπολης-Συκεών, αλλά ευρύτερα τις περιοχές της βόρειας και κεντρικής Θεσσαλονίκης με τον Περιφερειακό.

Συγκεκριμένα, θα προηγηθεί φρεζάρισμα-αποξήλωση του παλιού φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρώτη επίστρωση του νέου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα, υψηλών προδιαγραφών, στο ρεύμα ανόδου από τη διασταύρωση Κόκκορα μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Φωκά.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται άλλωστε η ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει στην τοποθέτηση του υπόγειου δικτύου υψηλής τάσης στο ρέμα της καθόδου από τη διασταύρωση Κόκκορα έως τον ναό του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου αμέσως μετά, να γίνουν εργασίες φρεζαρίσματος-αποξήλωσης και επίστρωσης νέου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα και στο ρεύμα καθόδου.

Με την ολοκλήρωση και αυτών των εργασιών, θα ακολουθήσει το μεγάλο έργο της ανακατασκευής των πεζοδρομίων καθ’ όλο το μήκος της Επταπυργίου και η ανακατασκευή της διαχωριστικής νησίδας.

“Η διαρκής συνεννόηση με τις κατασκευάστριες εταιρίες και το γεγονός ότι η αρμόδια τεχνική υπηρεσία βρίσκεται μονίμως σε επαγρύπνηση έδωσαν τη δυνατότητα το έργο αυτό να γίνει αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι απουσιάζουν και έτσι θα υπάρξει η λιγότερη δυνατή όχληση τόσο σε κατοίκους όσο και στις επιχειρήσεις, που δίνουν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους. Η δημοτική αρχή ευχαριστεί επίσης θερμά τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τον Διοικητή της, χωρίς την άριστη συνεργασία της οποίας το έργο δεν θα μπορούσε να γίνει τη συγκεκριμένη περίοδο”, αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών.