Εργαστήριο που κατασκεύαζε ποτά «μπόμπες» εντόπισε το ΣΔΟΕ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Αποθηκευτικό χώρο που λειτουργούσε ως παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών εντόπισαν την Παρασκευή στην Ηλιούπολη Αττικής υπάλληλοι του ΣΔΟΕ (Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων και λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων), μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Στον συγκεκριμένο χώρο κατασχέθηκαν 1.527 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 975 λίτρα αλκοολούχου ποτού χύμα για τα οποία δεν προέκυψε βάσει φορολογικών στοιχείων η νόμιμη εισαγωγή τους στην ελληνική Επικράτεια, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών ομοιωμάτων γνωστών ποτών, παραποιημένες ετικέτες με στοιχεία ελλήνων εισαγωγέων ή αντιπροσώπων ποτών, μηχανή εμφιάλωσης, θερμοπίστολο αποκόλλησης ετικετών, πλυστικό μηχάνημα φιαλών και ένα κλεμμένο μοτοποδήλατο.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από άλλα κλιμάκια υπαλλήλων του ΣΔΟΕ σε παρακείμενες επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών και σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στον Άγιο Δημήτριο, κατασχέθηκαν 2.967 φιάλες αλκοολούχων ποτών για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη εισαγωγή τους στην Ελλάδα και ένα πολυτελές αυτοκίνητο, που και αυτό αναζητείτο ως κλεμμένο.

Οι άντρες του ΣΔΟΕ βρήκαν και φορολογικά στοιχεία που είχαν εκδοθεί από εισαγωγική εταιρία ποτών με έδρα τη Θεσσαλονίκη και εξετάζουν εάν είναι νόμιμη η λειτουργία της.

Συνολικά προσήχθησαν πέντε άτομα, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν δύο, που οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Αναζητούνται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας άλλα δύο άτομα που διέφυγαν.

Την όλη επιχείρηση συνέδραμαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και Κινητή Ομάδα Ελέγχου του ΣΤ΄ Τελωνείου Πειραιά.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνολικής ποσότητας οινοπνευματωδών ποτών που διακινήθηκε από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, προκειμένου να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι.