Εργαζόμενοι ΕΛΒΟ: Είναι λάθος η ιδιωτικοποίηση

elbo-thessaloniki

Για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα φέρει η ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ μίλησε ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Θεόδωρος Δημητριάδης, στην εκπομπή “Οι Απέναντι” με τους Σάκη Αποστολάκη και Ανδρέα Σταματόπουλο. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων εκτίμησε πως μια ενδεχόμενη πώληση της αμυντικής βιομηχανίας θα σήμαινε σνδεχομένως και το κλείσιμό της, καθώς ο υποψήφιος αγοραστής δεν θα προτίθεται να διατηρήσει την εταιρεία και να την αναπτύξει. Στην καλύτερη περίπτωση θα την χρησιμοποιεί ως απλό συνεργείο και στη χειρότερη θα την διατηρήσει μόνο ως ΑΦΜ, συμπλήρωσε ο κ. Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης, που έχει επίσης την ιδιότητα του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατουπαλλήλων Μετάλλου, εξήγησε πόσο σημαντική είναι η αμυντική βιομηχανία για μία χώρα και πόσο σπουδαίο και σημαντικό είναι το έργο της ΕΛΒΟ. Ο κ. Δημητριάδης ανέπτυξε διεξοδικά το τι έχει κατασκευάσει η ΕΛΒΟ κατα καιρούς όπως Hammer και Leopard, ενώ συμμετέχει και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Επίσης, έχει τη δυνατότητα εξαγωγών και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Παράλληλα, ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως οι εργζόμενοι στην ΕΛΒΟ δεν ήταν ποτέ κρατικοδίαιτοι και πάντοτε πληρώνονταν, επειδή παρήγαγαν έργο. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή είναι πέντε μήνες απλήρωτοι και με δυσκολία ανταπεξέρχονται στις ανάγκες τις καθημερινότητάς τους.

Τέλος, ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την απογοήτευσή του από τον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ γενικά, καθώς προεκλογικά ήταν μαζί τους στους αγώνες για να μην υπαχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η ΕΛΒΟ και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνει και την ΕΛΒΟ στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.