Ερντογάν: Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ βασίζονται σε ένα ψέμα

Βολές κατά του Ισραήλ για τη συνεχιζόμενη αεροπορική επίθεση κατά της Λωρίδας της Γάζας εκτόξευσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια πολιτική που βασίζεται σε «ψέματα» σε ό,τι αφορά τους βομβαρδισμούς κατά των Παλαιστινίων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει την δριμεία κριτική του κατά της μιλιταριστικής τακτικής που ακολουθεί το Ισραήλ, όταν αποφασίζει τους τρόπους αντίδρασης στις επιθέσεις της Χαμάς με ρουκέτες, κυρίως στα νότια της χώρας.

 

«Εκείνο (το Ισραήλ) λέει ότι (η Χαμάς) εκτοξεύει ρουκέτες. Όμως ποιος πεθαίνει;» διερωτήθηκε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφωνούσε ενώπιον των υποστηρικτών του στην Κωνσταντινούπολη.

 

Για να προσθέσει ότι «ο αριθμός των Παλαιστινίων που εσείς (το Ισραήλ) σκοτώσατε έχει ανέλθει αυτή τη στιγμή στους 100. Η ζωή του (η ζωή του Ισραήλ) βασίζεται στο ψέμα. Δεν είναι ειλικρινές».

 

«Εμείς δε μπορούμε να πάρουμε το μέρος της βαρβαρότητας» συνέχισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σύμφωνα με τον οποίο «ο σκοπός των Παλαιστινίων είναι και δικός μας σκοπός».

 

Την περασμένη Τρίτη, η Αγκυρα είχε καλέσει το Ισραήλ να τερματίσει «αμέσως» τις επιδρομές εναντίον της Γάζας.

 

Ο Ερντογάν επανέλαβε σήμερα ότι ο βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ εμποδίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, οι οποίες διερράγησαν μετά την ισραηλινή επιχείρηση κατά του πλοίου Mavi Marmara το 2010.

 

«Δε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με θετικό τρόπο τη διαδικασία της εξομάλυνσης (των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών) όσο τα αδέλφια μας, οι Παλαιστίνιοι, σκοτώνονται» υποστήριξε.