Έρχεται νέα πληρωμή για το κοινωνικό μέρισμα

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, μέχρι την επόμενη Παρασκευή οι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα

 

Την επόμενη εβδομάδα θα λάβουν οι νέοι δικαιούχοι το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα.

 

Ειδικότερα ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή περίπου 250.000 με 300.000 οικογένειες θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα ».

 

Ο υφυπουργός όμως κατέστησε σαφές ότι δεν θα λάβουν το μέρισμα όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν αιτήσεις έως το τέλος Ιουνίου αφού οι αιτήσεις έχουν κλείσει.

 

Όπως έχει γίνει γνωστό όλες οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα που απορρίφθηκαν, αλλά και εκείνες που πρόκειται να υποβληθούν έως τις 30 Ιουνίου, θα εξεταστούν με βάση τα νέα εισοδηματικά όρια (εισόδημα αναφοράς τις 7.050 ευρώ αντί για τις 6.000 ευρώ) και τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος (εισοδήματα 2013), με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων (π.χ. νέοι άνεργοι).

 

Το βασικό όριο εισοδήματος έχει αλλάξει από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ, από 10.000 ευρώ που ήταν ως τώρα.

 

Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί και απορρίφθηκαν, θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.