Έρχονται τα voucher στα δημόσια σχολεία

Τα κενά στην εκπαίδευση δεν μπορούν να καλυφθούν εξαιτίας των αθρόων συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο.

 

Αυτό τονίζουν μιλώντας στο Radio1d.gr η Αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη και ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χαλκηδόνας Αριστείδης Εμμανουιλίδης.

 

“Μόνο τα δύο τελευταία χρόνια έφυγα από το χώρο της  Εκπαίδευσης με συνταξιοδότηση 18.000 άτομα, ενώ δε γίνονται μόνιμοι διορισμοί. Ακόμη είναι νωρίς για να δούμε τα κενά όμως δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα μόνο στα Δωδεκάνησα σε βασικές ειδικότητες έχουμε 254 κενά. Αυτά είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν άμεσα” λέει η κ Ζωγραφάκη.

Καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας της Εκπαίδευσης

Οι άμεσοι διορισμοί, η κατάργηση του θεσμού της Ενιαίας Τράπεζας Θεμάτων και η Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που στόχο έχει μαζικές απολύσεις είναι ζητήματα αιχμής για τον κλάδο των εκπαιδεύτικών.

Κυρίως είναι ζητήματα που μεθοδικά προετοιμάζουν την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης μέσω της θέσπισης του κουπονιού με το οποίο ο γονιός θα πληρώνει τα δίδακτρα στο σχολείο που φοιτά το παιδί του ακόμη κι αν είναι Δημόσιο. Αυτή η διαδικασία μεθοδεύεται εδώ και καιρό και σχεδιάζεται βήμα-βήμα και μέσω της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.

Ποιός θα κάνει την αξιολόγηση

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός Αριστείδης Εμμανουηλίδης εξηγεί “πως δεν υπάρχει ούτε η ανάλογη υποστήριξη για να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί. Για παράδειγμα η Ένωση Ελλήνων Φυσικών κάνει τρίμηνο σεμινάριο κατάρτισης και την ίδια ώρα η Πολιτεία κάνει 4ωρα σεμινάρια για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών . Επιπλέον τίθεται το ερώτημα ποιοί θα κάνουν την αξιολόγηση και τελικά με ποιο κόστος”.

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr