Εσθονία-Μαθητής πυροβόλησε καθηγήτρια μέσα στην τάξη

Ένας 15χρονος μαθητής πυροβόλησε και σκότωσε μια καθηγήτρια σήμερα σε ένα σχολείο στο Βίλγαντι στην Εσθονία, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Ταλίν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

 

Ο μαθητής «πυροβόλησε κατά τη διάρκεια του μαθήματος την καθηγήτρια και την τραυμάτισε θανάσιμα. Η αστυνομία προσήγαγε το μαθητή ηλικίας 15 ετών. Δεν υπήρξε άλλο θύμα» δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Κριστίνα Κόστινα.

 

Ο έφηβος δεν προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς. Τους παρέδωσε το περίστροφό του, την προέλευση του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινίσει. Το κίνητρό του επίσης προς το παρόν παραμένει άγνωστο, πρόσθεσε η ίδια.

 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καθηγήτρια που τραυματίστηκε θανάσιμα, η 56χρονη Ένε Σάραπ, δίδασκε γερμανικά και ήταν γνωστή στην Εσθονία, ενώ τη στιγμή του περιστατικού, άλλοι 4 ή 5 μαθητές βρίσκονταν μέσα στην τάξη.

 

Στη συνέχεια η αστυνομία συγκέντρωσε εντός του κτιρίου του σχολείου τους υπόλοιπους μαθητές και διεξήγαγε έρευνες για το ενδεχόμενο να υπήρχαν άλλοι ένοπλοι ή θύματα.

 

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες, μετά την φονική επίθεση ενός μαθητή λυκείου στο Μέρισβιλ, των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου έχασε τη ζωή της μία νεαρή συμμαθήτρια του.