Έταζε ψευδώς μέσω Facebook προγνωστικά για αγώνες ποδοσφαίρου

facebook6

Προγνωστικά αγώνων έναντι αμοιβής υποσχόταν μέσω facebook ένας 27χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για απάτη καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για παιχνίδια και ρύθμιση θεμάτων του ΟΠΑΠ.

Ο δράστης, μέσω διαφόρων προφίλ που διατηρούσε, είτε διαφήμιζε σε άλλους χρήστες του κοινωνικού δικτύου, είτε τους προσέγγιζε, με απώτερο σκοπό να τους παρέχει προγνωστικά για την έκβαση  ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών και κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου, ενώ απαιτούσε από τους ενδιαφερόμενους την καταβολή χρηματικών ποσών ως αμοιβή.
Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του στην Κω, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στον υπολογιστή, προέκυψε η εμπλοκή του.

Τα χρήματα που έχει εισπράξει ο 27χρονος ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι τα κατέβαλαν στον δράστη, χρησιμοποιώντας προπληρωμένες κάρτες συναλλαγών που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές αγορές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του 27χρονου και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.