Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα υπέβαλε η Μαρινόπουλος ΑΕ.

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υποβλήθηκε από την εταιρεία για να σταματήσουν οι κατασχέσεις

Θα συζητηθεί την 1η Ιουλίου στο Πρωτοδικείο και μέχρι τότε υπάρχει προστασία της εταιρείας από τους πιστωτές Όπως τονίζεται ήταν η μοναδική επιλογή της εταιρείας για να βρεθεί μια συνολική λύση. Βαρύτατο πλήγμα για την ελληνική οικονομία – Απλήρωτοι μικροί και μεγάλοι προμηθευτές!
Αγωνία για 13.000 εργαζόμενους και τουλάχιστον 3.000 προμηθευτές!

Ένα βαρύτατο πλήγμα για την αγορά αποτελεί η νέα θλιβερή εξέλιξη όσον αφορά στην υπόθεση Μαρινόπουλος ΑΕ. Σήμερα η εταιρεία υπέβαλλε αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα και αν τελικά η εταιρεία δεν τα καταφέρει τότε ένα ντόμινο με ανεξέλεγκτες συνέπειες θα ακολουθήσει στην ελληνική αγορά!

Η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών όρισε την 1η Ιουλίου και ώρα 11, για να συζητηθεί η προσωρινής διαταγής που αιτήθηκε η εταιρεία Μαρινόπουλος στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης (άρθρο 99) του πτωχευτικού κώδικα.
Σημειώνεται πως μέχρι τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής χορηγήθηκε προστασία υπέρ της εταιρείας Μαρινόπουλος.

Η εταιρεία έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους πάνω από 3.000 προμηθευτές που φτάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα θρίλερ το οποίο η αγορά παρακολουθεί με αγωνία αφού αν η Μαρινόπουλος ΑΕ καταρρεύσει θα συμπαρασύρει και άλλες εταιρείες μαζί της. Η Μαρινόπουλος ΑΕ θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ώρες.

Τεράστια είναι η αγωνία για τους 13.000 εργαζόμενους της εταιρείας!

Η Μαρινόπουλος ΑΕ μέχρι και πριν από 3 χρόνια ήταν μια εταιρεία ακμαία. Τότε την διαχειριζόταν η γαλλική Carrefour. Όμως τα προβλήματα άρχισαν όταν την αγόρασε η Μαρινόπουλος. Κάποιοι κάνουν λόγο για κακή διαχείριση που οδήγησε στην σημερινή κατάσταση. Το πλήγμα για την οικονομία είναι τεράστιο, καθώς εκτός από το μέγεθος της εταιρείας με χιλιάδες εργαζόμενους, στον αέρα είναι και οι προμηθευτές στους οποίους χρωστάει τεράστια ποσά.
Ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία έκανε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ήταν για να σταματήσουν οι κατασχέσεις οι οποίες ήταν καθημερινό φαινόμενο. Οι προμηθευτές στους οποίους χρωστούσε πήγαιναν και κατέβαζαν τα προϊόντα τους από τα ράφια.

Θέλει επίσης να εφαρμόσει ένα σχέδιο για την εξυγίανσή της είτε με την πώλησή της σε εγχώριο ανταγωνιστή – υπενθυμίζεται ότι είχαν γίνει συζητήσεις με την Σκλαβενίτης οι οποίες απέβησαν άκαρπες – είτε σε ξένα funds.

Αυτό όμως, μοιάζει πολύ δύσκολο γιατί αυτή την στιγμή τα χρέη είναι τεράστια και δεν υπάρχουν πολλοί εθελοντές για να τα επωμιστούν.
Η εταιρεία, ήθελε να υπαχθεί στο άρθρο 106 που θεωρείται ευνοϊκότερο αλλά για να συμβεί αυτό θα έπρεπε να έχει ρυθμίσει το 40% των οφειλών της που φαντάζει όμως πολύ δύσκολο.