Αίτηση να ασκηθεί έφεση κατά βουλεύματος που απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισής του κατέθεσε ο Μιχ. Λεμούσιας

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Αίτηση να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημά του να αποφυλακιστεί υπό όρους, κατέθεσε ο καταδικασμένος για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης τέως γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας. Η αίτησή του θα εξεταστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες από εισαγγελέα Εφετών.

Ο Μιχάλης Λεμούσιας, που εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών και 5 μηνών, είχε προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο, ζητώντας την υφ’ όρον απόλυσή του, όπως προβλέπεται στο “νόμο Παρασκευόπουλου”, διαδικασία που ακολούθησε κι ο συγκατηγορούμενός του στην πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Αντίθετα -όμως- με τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που το περασμένο καλοκαίρι αποφυλακίστηκε -λόγω αναπηρίας- χάρη στα ευεργετήματα του παραπάνω νόμου, το Συμβούλιο δεν έκανε δεκτή τη δική του αίτηση.

Η αίτηση συνοδευόταν από πιστοποίηση αναπηρίας 86% του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Υιοθετώντας -όμως- την προηγούμενη εισαγγελική πρόταση σύμφωνα με την οποία η αναπηρία του είναι παροδική και όχι μόνιμη, οι πλημμελειοδίκες, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, απέρριψαν τελικά το αίτημα για την υφ’ όρον απόλυσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχ. Λεμουύσιας κρατείται στις φυλακές Διαβατών από τον Ιούνιο του 2011.

Πηγή: ΑΜΠΕ