Εβδομάδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη στο νοσοκομείο Γεννηματάς

gennimatas

Ενημερωτική εβδομάδα για τον καρκίνο του προστάτη διοργανώνει από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία με τη συμμετοχή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, του Γενικού Νοσοκομείου “Γεννηματάς” και της Α’ Ουρολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι να γνωρίσουν οι άντρες την πάθηση και την αξία της πρόληψής της, αφού ο καρκίνος του προστάτη είναι μια αρρώστια που αντιμετωπίζεται, αρκεί να διαγνωσθεί έγκαιρα. “

Η γνώση και η ευαισθητοποίηση είναι το κύριο βήμα για την νίκη του καρκίνου του προστάτη. Η διάγνωση είναι απλή και είναι εφικτό να είναι έγκαιρη, ώστε η αρρώστια να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Για τον λόγο αυτό, κάθε άντρας πάνω από 50 ετών, πρέπει να κάνει προληπτικούς ελέγχους” δηλώνει ο καθηγητής Ουρολογίας στο ΑΠΘ και διευθυντής της Α’ Ουρολογικής Κλινικής, Δημήτρης Χατζηχρήστου. Η δράση συμπίπτει με την επέτειο ενός χρόνου λειτουργίας του ειδικού ιατρείου παθήσεων του προστάτη και θα πραγματοποιηθεί στα καινούργια ειδικά Ιατρεία της Α’ Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” (Εθνικής Αμύνης 41).

Σε όλους τους ενδιαφερόμενους, θα παρέχεται ενημέρωση και, εφόσον κριθούν απαραίτητες, θα γίνονται όλες οι κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310-963102.