«Έβρεξε» προβλήματα σε περιοχές της Θράκης

Προβλήματα έχει προκαλέσει σε περιοχές της Θράκης, η παρατεταμένη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών, που κατά τόπους, συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν και στην περιοχή του δήμου Οιχαλίας στην Μεσσηνία.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις στους νομούςΞάνθης και Ροδόπης για άντληση υδάτων από αυλές, υπόγεια και ισόγεια σπίτια, όπως επίσης και για κοπές δένδρων.

 

Στη Ροδόπη, πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο ηλικιωμένους από τα σπίτια τους, ενώ στην Ξάνθη πλημμύρισαν αγροτικές καλλιέργειες. Λιγότερα είναι τα προβλήματα από τη νεροποντή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

 

Η πρωτοφανής νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια, εγκαταστάσεις και αγροτικές καλλιέργειες τόσο στη Ροδόπη όσο και στην Ξάνθη, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων. Από την ισχυρή βροχόπτωση πλημμύρισαν εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ Κομοτηνής και του Νοσοκομείου της πόλης.

 

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, με απόφαση των αστυνομικών διευθύνσεων Ροδόπης και Ξάνθης, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού, μεταξύ του δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής και του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης.

 

Η απόφαση αυτή ελήφθη, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ η κυκλοφορία για τα συγκεκριμένα οχήματα διεξάγεται, μέσω της εθνικής οδού Κομοτηνής – Πόρτο Λάγος – Ξάνθης.

 

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα χθες στον Δήμο Οιχαλίας στην Μεσσηνία.

 

Εξαιτίας της βροχής φούσκωσαν χείμαρροι και πλημμύρισαν δρόμοι. Τα νερά έχουν καλύψει μεγάλες εκτάσεις από το Διαβολίτσι ως το Ζευγολατιό και ελαιώνες έγιναν μια απέραντη λίμνη, ενώ περισσότερα από δέκα σπίτια και ποιμνιοστάσια πλημμύρισαν στην περιοχή, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της ‘Ανω Μεσσηνίας και σημαντικές ζημιές.

 

Μικρότερης έκτασης προβλήματα από την κακοκαιρία σημειώθηκαν στην περιοχή του Βασιλικού, της Πολίχνης, αλλά και της αρχαίας Μεσσήνης όπου προκλήθηκε μικρής έκτασης κατολίσθηση.

 

Συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας από την πρώτη στιγμή επιχειρούν βοηθώντας τους πληγέντες από την κακοκαιρία.

 

Όπως έγινε γνωστό από την Πολιτική Προστασία, κοντά στους μεθοριακούς σταθμούς Νυμφαίας Ροδόπης και Αγίου Κωνσταντίνου Ξάνθης, αρκετά οχήματα εγκλωβίστηκαν λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Τελικώς, οι οδηγοί -με τη συνδρομή των ελληνοβουλγαρικών αρχών- μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

 

Παράλληλα, επιχείρηση στήθηκε για την εκκένωση της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Βαθυρρύακος στη Ροδόπη, όταν τα νερά έφτασαν απειλητικά στις εγκαταστάσεις της Μονής. Διασώστες που έφτασαν στο σημείο μετέφεραν τις μοναχές σε ασφαλές μέρος.

 

Χωρίς ρεύμα έμειναν για αρκετές ώρες ορεινές περιοχές στους δύο παραπάνω νομούς κι όπου χρειάστηκε έσπευσαν τα συνεργεία της ΔΕΗ για να επιδιορθώσουν τις βλάβες.