Εξαίρεση της Κρήτης από το πακέτο Γιούνκερ καταγγέλλει ο Λ. Αυγενάκης

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Για εξαίρεση της Κρήτης από το «πακέτο Γιούνκερ» κατηγορεί τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ο γραμματέας της ΠΕ της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης και έκανε λόγο για θέατρο του παραλόγου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν έχει τέλος.

Ο κ. Αυγενάκης υπενθύμισε ότι στις 31 Μαρτίου 2016, στη Βουλή, ο κ. Σταθάκης είχε αναφέρει πως έχουν επιλεγεί 42 έργα, συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ, για να ενταχθούν στο εν λόγω πακέτο αλλά από αυτά τα έργα απουσίαζε, παντελώς, η Κρήτη.

Επίσης, υποστήριξε ότι το Σάββατο, 14 Μαΐου 2016, σε ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία-Ευκαιρίες Ανάπτυξης για την Κρήτη», στα Χανιά, ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε πως «το πακέτο Γιούνκερ» αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης. «Βεβαίως, αυτήν τη φορά ξέχασε να αναφέρει ότι δεν έχει συμπεριλάβει έργο που να αφορά την Κρήτη. Περαιτέρω, δεν έκανε μνεία στο γεγονός ότι μόλις την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, ενέκρινε το αρμόδιο Κυβερνητικό Συμβούλιο την ενεργοποίηση έργων από το “πακέτο Γιούνκερ”» σημείωσε.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί έχουν χαθεί πάνω από 18 μήνες, «χρόνος πολύτιμος για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας που καθημερινά επιδεινώνεται λόγω των κυβερνητικών πολιτικών», και ποια είναι η θέση των Κρητών μελών της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών για την εξαίρεση της Κρήτης και την απουσία έργων στη Μεγαλόνησο;

«Διαψεύδουν ακόμη και τον εαυτό τους. Φάσκουν και αντιφάσκουν. Υποτιμούν τη νοημοσύνη, την κρίση και την μνήμη του ελληνικού λαού!» πρόσθεσε ο γραμματέας της Ν.Δ..